Torek, 23 Jul 2019
 
 

HIMNALESTVICA KLUBOV

1 KOČEVJE 54
2 KOLPA 45
3 IHAN 42
4 BELA KRAJINA 2016 39
5

SLOVAN

30
6 COCKTA KRESNICE 28
7 RUDAR TRBOVLJE 28
8 SVOBODA KISOVEC 27
9 TERMIT MORAVČE 26
10 INTERBLOCK 21
11 DOLOMITI 19
12 JEVNICA 12

LESTVICA STRELCEV

1 PRESTOR ROK 4
1 MAL FLORJAN
4
1
ČEBULJ TOMAŽ 4
2 MATEČKO NEJC 3
3 ZORE ALEŠ 2
3 CAPUDER MIHA 2
3 VRANKAR ROK 2
3 VESEL JURE
3 VIDERGAR AMBROŽ 2
4 ŠLIBAR MIHAEL
4 POGAČAR C. LOVRO 1 
FLORJANČIČ MATEJ  1 
4  ZUPANC MATIC  1 

 

Števec obiskov

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes158
mod_vvisit_counterVceraj205
mod_vvisit_counterTa teden363
mod_vvisit_counterSkupaj962662

Trenutno online 3

SPONZORJI

ZGODOVINA KLUBA PDF Natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 17
SkromnoOdlično 
Četrtek, 12 Oktober 2006 11:00

Začetki igre z okroglim usnjem segajo daleč nazaj pred leto 1970 v čas,ko ni bilo pravih pogojev za igro,kaj šele priti do prave opreme. Marsikateri moravčani se še danes s prijetnim občutkom spominjajo prvih tekem na različnih lokacijah,kjer je bilo mogoče igrati in se rekreirati. Igrali so po vsej Moravški okolici,kjer je le bilo kolikor toliko ustreznih pogojev za igro. V Soteski,Krašcah,Negastrnu in celo na sedanjem avtobusnem parkirišču,kjer je bila v tistih časih travnata povrišina. Ves žogobrc je bil neorganiziran in namenjen predvsem kratkočasenju vaške mladine.

Ko je nogometna igra počasi dobivala obliko talentiranega športa,je že nekaj posameznikov igralo v klubih Lukovica,Domžale in Jarše. Kmalu so se pričela vrstiti vprašanja na takratni TVD Partizan Moravče,kdaj se bo organiziral in ustanovil nogometni klub v Moravčah. Eden večjih takratnih pobudnikov Franc Per,je bil pri teh vprašanjih vedno nepopustljiv in se mu je končno leta 1974 želja tudi uresničila,kot tudi vsem ostalim nogometnim navdušencem.Tako se je v okviru TVD Partizan ustanovil nogometni klub Moravče.

Ker igrišča še ni bilo,so se prve tekme odigrale v Krašnji in Lukovici. Prvo nogometno igrišče se je zgradilo pod mizarsko delavnico,katerega zemljišče je Agroemona dala klubu v najem za nadaljnih 99 let. S pridnim delom in pomočjo podjetja Termit se je teren poravnal in posejal s travo. Zanimanje za nogomet je hitro raslo in kmalu je poleg članske ekipe zaigrala tudi ekipa pionirjev.

Kljub uspehom in mnogimi neuspehi se je interes za nogomet z leti le povečal,tako da s podmladkom nikoli ni bilo težav. Tudi v tistih časih so bila problem finančna sredstva,vendar se je z veliko dobro volje in odrekanja igralcev ter funkcionarjev kluba,vedno našlo razumevanje in rešitev.Funkcionarji so se odrekali vsakršnemu plačilu,igralci pa so si sami kupovali opremo,samo da je klub lahko nemoteno deloval .

Kmalu je klub prerasel vse okvire TVD Partizana in se v času osamosvojitve Slovenije tudi sam osamosvojil. Nastal je nogometni klub Termit Moravče in je nosil ime sponzorja,ki stoji klubu ob strani vseh teh letih obstoja. Vsakršna pomoč podjetja Termit je veliko pripomogla k delovanju kluba.

Ne dolgo zatem se je pojavila nova težava,ko se je moral klub zaradi denacionalizacije odpovedati tedanjemu zemljišču,kjer je stalo igrišče. Pričele so se vse aktivnosti za izgradnjo novega. Ponovno je z velikim razumevanjem klubu stalo ob strani z vsemi sredstvi podjetje Termit,prav tako pa se je z veliko pomoči pridružila tudi občina Moravče. Z delnim lastnikom zemljišča podjetjem IMP Promont in občino Moravče se je sklenil dogovor za uporabo zemljišča v potrebe nogometnega kluba,kar je nogometne navdušence krepko razveselilo.

Prva dela so se pričela izvajati leta 1999. Vsi gradbeni posegi so bili za klub velik zalogaj,vendar se je pokazala močna volja in velika številčna pripadnost klubu,kar je dalo fantom zagon in so s pomočjo podjetja Termit in občine Moravče rešili tudi ta problem.Prav lepo je bilo pogledati vse sodelujoče ob koncu del in ob pogledu na novo igrišče. Videti je bila le manjša nervoznost,kdaj se bo igrišče lahko tudi uporabljalo.

Kmalu je prišel čas otvoritvene tekme in vrhunec je bil na višku. Prva ekipa ki smo jo gostili je bila ekipa iz Jevnice.

V karieri kluba je bilo opaženih tudi nekaj večjih rezultatov in dogodkov.Leta 1998 je bila npr. članska ekipa uvrščena celo v tertjo ligo dražavnega prvenstva. Ena od zanimivosti je tudi gostovanje kluba Spartak Ivangrad iz Rusije,po katerem se je med mladimi zanimanje do nogometa še povečalo.Hitro je interes mladih nogometašev toliko zrasel,da smo začeli ločevati ekipe po starostnih skupinah,kar je ostalo še dandanes.

Vedno pa se bomo spominjali časov,ko jemoravški nogomet s skromnimi zahtevami in slabimi pogoji začel v naših krajih cveteti

 

 

 
 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke sprejemam piškotke Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information